Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Duurzaam

Wat is ‘gasloos’?
Gasloos is een verzamelnaam voor technieken waarbij warmte wordt geproduceerd met behulp van elektriciteit. De elektriciteit wordt waar mogelijk op of rond het gebouw opgewekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak. Veel nieuwe woningen zijn al erg energiezuinig en maken gebruik van all electric-systemen.

Landelijk elektriciteitsnet
Soms wordt er te weinig elektriciteit opgewekt om de woning of het gebouw te verwarmen. Bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens winterse koude. In die gevallen gebruiken volledig elektrisch-systemen stroom van het landelijke elektriciteitsnet. Als er te veel stroom wordt opgewekt, wordt deze teruggeleverd aan het landelijke elektriciteitsnet. Nul-op-de-meter (NOM)

Toekomst
Alles bij je thuis op elektrisch? Best een gekke gedachte dat je helemaal geen gas meer nodig hebt als energiebron. Maar de realiteit is dat gasverwarming zijn langste tijd heeft gehad. Hou je vast aan je oude (lees dure) energiebron of maak je de overstap naar de nieuwe manier van verwarmen.

Zon en wind, gratis energiebronnen
Maak gebruik van zon en wind als energiebron en je hebt de meest schone manier van energie opwekken. Zelf stroom opwekken wordt steeds goedkoper en eenvoudiger en is ook prima toepasbaar voor thuisgebruik.

Zelf energie opwekken
Zonnepanelen: al een bekend verschijnsel. Kleinschalige windenergie: kan tegenwoordig ook al. Windmolen: een aandeel kopen in een windmolen levert gratis elektriciteit op.

De nadelen van gas
Gas is allang niet meer de zuinigste manier van verwarmen. Gas is een fossiele brandstof. Eens raakt het op. Gaswinning is de oorzaak van bodemdaling en aardbevingen. De import van gas maakt ons afhankelijk van het buitenland en daardoor kwetsbaar.

De voordelen van gasloos
Je hoeft maar 1 nutsaansluiting. Je bespaart daarmee 1 x de kosten van vastrecht en netwerk. Woon je in een lage energiewoning, dan is het aandeel vastrecht kosten onevenredig hoog ten opzichte van het gasverbruik.

De voordelen van je eigen energiebron
Optimale opbrengst van je zelf opgewekte stroom. Met eigen elektriciteitscentrale heb je geen last meer van jaarlijkse prijsstijgingen.