Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Monumentale panden

Ervaar de historische pracht van uw monumentale gebouw in comfort met infraroodverwarming. Voorzie uw bezoekers van een aangename temperatuur zonder afbreuk te doen aan de unieke kenmerken van uw monumentale pand. Met infraroodverwarming kunt u het comfort van uw winkel of museum behouden, zelfs bij frequente in- en uitloop van bezoekers, inclusief in hoge ruimtes.

Verwarm uw monumentale pand (zelfs met hogere ruimtes) duurzaam en efficiënt met infraroodverwarming


Of u het monumentale pand nu gebruikt als kantoor, winkel of museum, het handhaven van een comfortabele temperatuur is een voortdurende uitdaging. Vooral bij een komen en gaan van bezoekers, wat vaak resulteert in frequent geopende deuren. Ook de hoge ruimtes van een monumentaal pand vormen vaak een uitdaging, waar traditionele verwarmingssystemen moeite hebben met het handhaven van een gelijkmatige temperatuur. Een traditioneel luchtverwarmingssysteem kan leiden tot aanzienlijke warmteverlies en hoge energiekosten, zonder dat gewenste comfortniveaus te behouden.


Met infrarood wordt niet de lucht in de ruimte verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het monumentale pand. Hierdoor wordt het warmteverlies geminimaliseerd, zelfs wanneer de deuren regelmatig openstaan. Dit maakt infraroodverwarming een duurzame en efficiënte oplossing voor het verwarmen van monumentale panden, waarbij zowel het comfort van bezoekers als het welzijn van het personeel gewaarborgd blijft.


Hoe werkt infraroodverwarming?


De werking van infraroodverwarming in monumentale panden is vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon. Een infraroodpaneel of heater straalt onschadelijke infraroodstraling uit, die door objecten en personen wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte, zelfs in hoge ruimtes. Hierdoor wordt warmteverlies geminimaliseerd, zelfs wanneer deuren openstaan. Door infraroodpanelen of -heaters gericht te plaatsen, kunnen specifieke zones in het pand worden verwarmd, waardoor een efficiënt en comfortabel verwarmingssysteem ontstaat dat de unieke kenmerken van het monumentale pand respecteert.


Andere voordelen van infraroodverwarming


Naast efficiëntie en duurzaamheid biedt infraroodverwarming voor monumentale panden ook andere voordelen. De investeringskosten zijn doorgaans laag en kunnen worden verlaagd dankzij de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Met snelle opwarmtijden en gerichte verwarming van objecten en mensen, levert infraroodverwarming tot 60% energiebesparing op vergeleken met conventionele systemen, met een terugverdientijd van slechts twee tot drie jaar


Bovendien minimaliseert het ontbreken van luchtcirculatie bij infraroodverwarming het risico op luchtwegklachten door rondzwevende stofdeeltjes, waardoor het zowel duurzaam als gezond is voor de gebruikers van het monumentale pand. Voor monumentale panden met hoge plafonds biedt infraroodverwarming een extra voordeel vanwege de mogelijkheid om gelijkmatige warmte te leveren over grote hoogtes. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving in monumentale ruimtes zonder afbreuk te doen aan het historische karakter ervan.

Diverse infrarood oplossingen mogelijk bij monumentale panden


Het verwarmen van een monumentaal pand biedt diverse mogelijkheden met infraroodverwarming. U kunt kiezen uit verschillende typen infraroodverwarming op gas en elektra, beschikbaar in diverse formaten. Elektrische infraroodpanelen kunnen discreet worden geïntegreerd in een systeemplafond of aan de wand worden bevestigd met een ultradun ontwerp. Met deze diverse opties is er voor iedere situatie een passende en ruimtebesparende oplossing beschikbaar die het monumentale karakter van het pand respecteert.


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar kunt u rekenen op professionele installatie van infraroodverwarming voor uw monumentale pand, inclusief in hoge ruimtes. Als VCA-gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf zijn wij dé specialist in infraroodverwarming sinds 1946. Wij bieden een totaaloplossing voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kies voor Wardenaar en verzeker uzelf van duurzame en efficiënte verwarming die past bij het unieke karakter van uw pand. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten