Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor sporthallen

In uw sporthal ontvangt u verschillende mensen. De supporter die de sporthal binnenloopt wil warm ontvangen worden. Dat maakt het kijken naar een wedstrijd aangenamer. De sporter zelf heeft behoefte aan een temperatuur die niet te hoog is. Infraroodverwarming is hier de perfecte oplossing voor.

Duurzaam verwarmen met infraroodverwarming


Een sporthal is een openbaar gebouw, waar veel mensen binnenkomen en weer naar buitengaan. Dat betekent dat de deur naar buiten vaak opengaat, waardoor de warmte gemakkelijk verloren gaat. Niet alleen is dat zonde van de warmte. Het betekent bij een traditioneel verwarmingssysteem ook dat er extra hard gewerkt moet worden om de sporthal warm te houden. Bij infraroodverwarming is het probleem van warmteverlies niet van toepassing. Het systeem is gericht op het verwarmen van personen. Dus niet van de lucht zelf. Het verwarmen is hierdoor een stuk gerichter. Dat is niet alleen kostenbesparend, maar ook duurzamer. Bovendien ontstaat er geen luchtcirculatie met infraroodverwarming. U heeft hierdoor dus ook geen last van ronddwarrelend stof.


Diverse ruimtes onafhankelijk verwarmen


In een sporthal zijn verschillende ruimtes die allemaal hun eigen soort warmte vragen. Degene die op de tribune zit, wil het graag lekker warm hebben. Maar de speler van het zaalvoetbalteam heeft daar natuurlijk tijdens de wedstrijd minder behoefte aan. Het voordeel van de infraroodverwarming voor sporthallen is dat de infraroodpanelen of de infrarood heater per zone of ruimte ingesteld kunnen worden. Hiermee speelt u dus goed in op de specifieke behoeften aan warmte in die ruimte. De infraroodstraling is doelgericht op de personen of objecten in de ruimte. De infraroodverwarming is niet schadelijk maar wel efficiënt.

Het voordeel van infraroodverwarming


Er zijn nog meer voordelen voor u, bij aanschaf van het systeem van infraroodverwarming. U heeft al het voordeel van efficiënter en duurzamer verwarmen. Maar ook profiteert u als exploitant van de sporthal van lage investeringskosten. Tel daarbij nog het voordeel van de Energie-investeringsaftrek (EIA) bij. U heeft daarmee een aftrek van 45,5% van de investeringskosten van de fiscale winst. De kosten besparing van dit soort verwarming zit verder niet alleen in het feit dat er minder warmte verloren gaat. Vergeleken met conventionele systemen warmen de infraroodpanelen tot 60% sneller op. Dat scheelt u ook een hoop energiekosten. Hierdoor verdient uw investering zich in twee tot drie jaar terug.


De beste oplossing voor het verwarmen van uw sporthal


Een sporthal verwarmen vraagt om oplossingen die bestand zijn tegen de situaties die u in een sporthal tegenkomt. Want tijdens het spel kunnen ballen tegen het plafond geschoten worden. Of misschien vliegt er een bal tegen de muur aan. Dan is het niet handig als daar een verwarmingspaneel hangt. Dankzij het flexibele systeem is het mogelijk om de panelen in het systeemplafond te verwerken. In de kantine kan dan bijvoorbeeld gekozen worden voor bevestiging aan de wand. Dankzij de dunne panelen hoeft er geen ruimte verloren te gaan. De infraroodverwarming sluit u zowel op elektriciteit als op gas aan.


Wardenaar is uw leverancier voor infraroodverwarming voor sporthallen


Het installeren van een infraroodverwarming vraagt kennis en vakmanschap. Wardenaar is een VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf. Dat maakt ons de specialist op dit gebied. We voorzien u van goed advies. Tijdens het hele traject, inclusief ontwerp, installatie en onderhoud, begeleiden we u.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten