Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor Hot Yoga

Heeft u een yogastudio en bent u toe aan een nieuwe verwarmingsoplossing? Dan hoeft u niet langer verder te zoeken. Met infraroodpanelen verwarmt u effectief en tegen een aantrekkelijke prijs de ruimte waar u op dat moment Hot Yoga lesgeeft.

Infrarood panelen als flexibele verwarming voor Hot Yoga


In een yogastudio gebruikt u waarschijnlijk niet alle ruimtes tegelijk. Niet alle ruimtes vragen bovendien dezelfde temperatuur. Zeker als u Hot Yoga aanbiedt, is een hogere temperatuur een belangrijke voorwaarde voor de lessen. Dan wilt u in dat lokaal de juiste temperatuur kunnen instellen. Zonder dat de temperatuur in de naastgelegen ruimtes hierdoor beïnvloed wordt.


Met infrarood verwarming is dat mogelijk. U plaatst de infrarood panelen in de ruimte die u wenst. Vervolgens kunt u deze ruimte verwarmen. Zo geeft u Hot Yoga les met de juiste temperatuur, zonder dat het merkbaar is in de naastgelegen ruimte.


Wat is het voordeel van infraroodverwarming?


Behalve het voordeel dat u zelf kunt regelen hoe de temperatuur in verschillende ruimtes onafhankelijk van elkaar wordt ingesteld, zijn er nog meer voordelen. U hoeft de verwarming niet urenlang voor de start van de les aan te zetten. De opwarmtijd van de infrarood panelen is vrij kort. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook energie.


Heeft u een lokaal in een oud pand of een oude fabriekshal met hele hoge plafonds? Met een midden golf infrarood is dat geen probleem. Dankzij de midden golf infrarood oplossing kan er ook warmte geproduceerd worden als de panelen op grote hoogte zijn gemonteerd.


Infrarood verwarming vergeleken met traditionele verwarming


Bij verwarming door infrarood spreken we van gerichte verwarming. Dat is een andere manier van verwarmen dan bij de traditionele manieren die we kennen, zoals de centrale verwarming en de verwarming via de lucht. Bij deze twee methodes is de lucht altijd warmer dan de grond. Zeker bij intensieve lichamelijk inspanning, zoals hot yoga, is dat belangrijk. U wilt de temperatuur op de juiste manier regelen. Met infrarood verwarming is er sprake van directe warmteoverdracht door stralingswarmte. Het voordeel daarvan is dat de vloer warmer blijft dan de lucht erboven. Dat kan een paar graden schelen. De omgevingstemperatuur voelt prettiger aan. Er kan bovendien energie bespaard worden doordat er efficiënter verwarmd wordt.

Een infrarood heater als energiezuinige oplossing


Door het directe verwarmen is een infrarood heater energiezuinig. De warmte verdwijnt niet naar het plafond, maar blijft op de plaats waar het nodig is. Dat scheelt al snel zo'n 4% aan energieverbruik per jaar. Ook kunt u de infrarood panelen heel gericht aanzetten op het moment dat u werkelijk behoefte heeft aan de verwarmde ruimte. Hierdoor verbruikt u geen energie op het moment dat er niemand aanwezig is. Dat scheelt ook nog eens in verwarmingskosten. De infrarood verwarming is volledig veilig in het gebruik. Er is geen uitstoot van CO2 of NOx. Daarnaast is de verwarming geurloos. Er komen ook geen stofdeeltjes vrij als de panelen aanstaan.


Kies een infrarood heater die bij uw yogastudio past


Iedere studio is anders en er zijn verschillende oplossingen mogelijk om een ruimte te verwarmen met infrarood panelen. We adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden die het beste bij uw situatie passen. Neem contact op met Wardenaar voor een persoonlijke afspraak en een advies op maat.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten