Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor bedrijfshal, loods en magazijn

Met infraroodverwarming verwarmt u uw bedrijfshal, loods of magazijn op een zeer slimme en efficiënte manier. Met infraroodverwarming wordt namelijk niet de hele ruimte verwarmd, maar alleen die zones waar dat nodig is. Zo bespaart u dus veel energie en kosten waardoor u uw investering snel heeft terugverdiend.

De werking van infraroodverwarming


De werking van infraroodverwarming is vergelijkbaar met de manier waarop de zon de aarde verwarmt. Via een verwarmingstoestel wordt onschadelijke infraroodstraling uitgestraald. Zodra de infraroodstraling mensen of objecten raakt, wordt deze straling omgezet in warmte. Je voelt dus direct warmte wanneer je in contact komt met de infraroodstraling. Vergelijk het met de warmte van de zon die je op je gezicht voelt op een koude en zonnige winterdag. Je ervaart een aangename warmte terwijl de buitentemperatuur laag is. Dit is ook exact hoe infraroodverwarming werkt. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming wordt met infraroodverwarming dus niet de lucht in de ruimte verwarmd, maar personen en objecten rechtstreeks.


Efficiënt uw bedrijfshal, loods of magazijn verwarmen


Een bedrijfshal is een grote ruimte met vaak een hoog plafond. Wanneer u verwarmt met traditionele convectieverwarming, dan wordt de lucht in de gehele loods verwarmd. Bovendien zal de warme lucht opstijgen waardoor het bij het plafond warmer zal zijn dan beneden op de werkvloer. Dit is uiteraard een enorme verspilling van energie. Door te kiezen voor volledige bedrijfshalverwarming met infrarood, kan een energiebesparing van maar liefst 50% gerealiseerd worden ten opzichte van conventionele verwarming. Uw investering heeft dan een terugverdientijd van slechts twee jaar.


Geen ronddwarrelend stof in uw magazijn


Een ander groot voordeel van infraroodverwarming ten opzichte van convectieverwarming, is dat er geen luchtcirculatie plaatsvindt. De infraroodheaters verwarmen namelijk personen en objecten rechtstreeks, zonder de lucht te verwarmen. Wanneer de lucht wél verwarmd wordt, stijgt de warme lucht op en zal de koudere lucht dalen. Zo ontstaat een luchtstroom (convectie) waardoor stofdeeltjes door de loods gaan circuleren. Dit kan tot klachten aan de luchtwegen leiden. Door uw magazijn of bedrijfshal te verwarmen met infraroodverwarming voorkomt u dit probleem.

Uw bedrijfshal zowel elektrisch als op gas verwarmen


Onze infraroodtoestellen zijn in verschillende uitvoeringen en formaten leverbaar. Zo heeft u de keuze uit diverse infraroodheaters op gas. Deze stoten 50% minder CO2 uit dan conventionele verwarmingstoestellen. Wilt u liever u bedrijfshal verwarmen zonder gas? Ook dat is mogelijk. Bij Wardenaar kunt u ook terecht voor de installatie van elektrische infraroodverwarming. Wanneer u gebruikmaakt van zonnepanelen of windenergie, dan kunt u uw magazijn zelfs energieneutraal verwarmen.


Andere voordelen van infraroodverwarming  • Snelle opwarmtijd

  • Zonneverwarming mogelijk (zonder wanden)

  • EIA (Energie Investering Aftrek) subsidie mogelijk

  • Fluisterstille werking van de toestellen

  • Lage investeringskosten


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar bent u aan het juiste adres voor de installatie van infraroodverwarming in uw bedrijfshal, loods of magazijn. Wij zijn een VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf en dé specialist in infraroodverwarming sinds 1946. U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u dus voor een totaaloplossing op het gebied van bedrijfshalverwarming. Wij monteren de heaters op slimme plaatsen in het plafond of aan de wand zodat de ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Bent u benieuwd welke oplossing voor u het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten