Verlaag energiekosten door toepassing van efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen zonder warmteverlies.
Vrijblijvend advies aanvragenIn kerken is het vaak een grote uitdaging om voor bezoekers een aangename temperatuur te realiseren. Veel warmte gaat verloren in de grote ruimte wanneer verkeerde verwarmingstechnieken worden toegepast. Met infraroodverwarming kiest u voor een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen zonder warmteverlies.
Voor kerken en andere grote monumentale panden zijn stookkosten vaak de grootste kostenpost. De oorzaak is vaak een verkeerde verwarmingstechniek die wordt toegepast, zoals traditionele convectie- of luchtverwarming. Met luchtverwarming wordt de ruimte namelijk op een zeer inefficiënte manier verwarmd doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Om een aangename temperatuur bij de grond te realiseren, zal dus extra veel gestookt moeten worden. Hierdoor lopen de kosten flink op. Door een kerk te verwarmen met infraroodverwarming voorkomt u dit probleem.
Bij infraroodverwarming wordt infraroodstraling direct omgezet in warmte zodra het personen of objecten raakt. Zodoende hoeft dus niet de lucht in de gehele ruimte verwarmd te worden. Daarom is infraroodverwarming in kerken zeer efficiënt en energiebesparend. Bovendien kunt u gericht per zone verwarmen zonder dat warmte in de grote ruimte verloren gaat. Lees hier meer over de werking van infraroodverwarming.
Een ander groot voordeel van infraroodverwarming ten opzichte van luchtverwarming, is dat er geen luchtcirculatie optreedt. Bij convectieverwarming ontstaat een luchtstroom (convectie) doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat stofdeeltjes gaan ronddwarrelen door de kerk. Dit kan klachten aan de luchtwegen opleveren. Zeker voor mensen met ademhalingsproblemen kan dit ernstige klachten met zich meebrengen. Met infraroodverwarming in uw kerk voorkomt u dit probleem doordat geen luchtcirculatie optreedt.
Onze elektrische heaters zijn individueel regelbaar via een gebruiksvriendelijke app, waardoor u specifieke zones kunt verwarmen. Bij een kleinere kerkdienst verwarmt u alleen de plekken waar bezoekers zitten, wat energie en kosten bespaart. Dankzij de snelle opwarmtijd hoeft u de verwarming pas kort van tevoren in te schakelen, wat extra bijdraagt aan de efficiëntie.
Bent u op zoek naar gasgestookte kerkverwarming? Bij Wardenaar vindt u een breed assortiment aan hoogwaardige toestellen in diverse uitvoeringen. U heeft de keuze uit drie soorten gas: G31 Propaan, G25.3 (Nederland), en G20 (België). Onze verwarmingssystemen zijn verkrijgbaar in verschillende bedieningsopties, waaronder handmatige bediening (CETE), elektrische bediening (EID2G), en elektrische bediening met een hoog/laag-functie (PLK en AK-HL). Kies de oplossing die het beste aansluit bij uw behoeften en ervaar betrouwbare en efficiënte kerkverwarming met Wardenaar.
Wardenaar biedt infraroodpanelen in diverse uitvoeringen en wattages, afgestemd op de unieke behoeften van uw kerkgebouw. De panelen zijn stil in gebruik, onderhoudsarm, en passen discreet in het interieur. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk, omdat ze geen schadelijke uitstoot produceren.
Met Wardenaar kiest u voor duurzame en kostenbesparende kerkverwarming. Ontdek hoe onze infraroodoplossingen uw kerk comfortabel en energiezuinig kunnen verwarmen.
Bij Wardenaar Infrarood Verwarming bent u aan het juiste adres voor de installatie van infraroodverwarming in uw kerk. Wij houden ons al sinds 1946 bezig met het verwarmen van kerken en grote panden. Als VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf zijn wij dé specialist in infraroodverwarming. U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u voor een totaaloplossing op het gebied van infrarood kerkverwarming.
Vraag vrijblijvend advies of een offerte aan