Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor kerken

In kerken is het vaak een grote uitdaging om voor bezoekers een aangename temperatuur te realiseren. Veel warmte gaat verloren in de grote ruimte wanneer verkeerde verwarmingstechnieken worden toegepast. Met infraroodverwarming kiest u voor een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen zonder warmteverlies.

Verwarmen van kerken vaak inefficiënt door verkeerde technieken


Voor kerken en andere grote monumentale panden zijn stookkosten vaak de grootste kostenpost. De oorzaak is vaak een verkeerde verwarmingstechniek die wordt toegepast, zoals traditionele convectie- of luchtverwarming. Met luchtverwarming wordt de ruimte namelijk op een zeer inefficiënte manier verwarmd doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Om een aangename temperatuur bij de grond te realiseren, zal dus extra veel gestookt moeten worden. Hierdoor lopen de kosten flink op. Door uw kerk te verwarmen met infraroodverwarming voorkomt u dit probleem.


Bespaar op stookkosten met infraroodverwarming


Bij infraroodverwarming wordt infraroodstraling direct omgezet in warmte zodra het personen of objecten raakt. Zodoende hoeft dus niet de lucht in de gehele ruimte verwarmd te worden. Daarom is infraroodverwarming in kerken zeer efficiënt en energiebesparend. Bovendien kunt u gericht per zone verwarmen zonder dat warmte in de grote ruimte verloren gaat. Lees hier meer over de werking van infraroodverwarming.

Andere voordelen infraroodverwarming


Een ander groot voordeel van infraroodverwarming ten opzichte van luchtverwarming, is dat er geen luchtcirculatie optreedt. Bij convectieverwarming ontstaat een luchtstroom (convectie) doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat stofdeeltjes gaan ronddwarrelen door de kerk. Dit kan klachten aan de luchtwegen opleveren. Zeker voor mensen met ademhalingsproblemen kan dit ernstige klachten met zich meebrengen. Met infraroodverwarming in uw kerk voorkomt u dit probleem doordat geen luchtcirculatie optreedt.


De infraroodtoestellen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen met een handige app. Zo kunt u per zone heel gericht de kerk verwarmen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld bij een rustige kerkdienst alleen die delen verwarmen waar bezoekers zitten. Bovendien hebben de verwarmingstoestellen een zeer snelle opwarmtijd. Infraroodverwarming hoeft dus niet lang van tevoren ingeschakeld te worden. Ook dit draagt uiteraard bij aan de energiezuinigheid.


Wardenaar is uw installateur van kerkverwarming


Bij Wardenaar bent u aan het juiste adres voor de installatie van infraroodverwarming in uw kerk. Wij houden ons al sinds 1946 bezig met het verwarmen van kerken en grote panden. Als VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf zijn wij dé specialist in infraroodverwarming. U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u voor een totaaloplossing op het gebied van infrarood kerkverwarming.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten