Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Industriële infrarood procesverwarming

Het verwarmen van grote industriële bedrijfsruimtes vereist een andere aanpak dan het verwarmen van kleinere, afgesloten ruimtes zoals kantoren, winkels of vergaderkamers. Vaak hebben bedrijfshallen hoge plafonds, waardoor het moeilijk is om de ruimte efficiënt te verwarmen. Ook bij industriële processen waar warmte nodig is, is een specifieke vorm van verwarming vereist. Industriële infrarood procesverwarming biedt een oplossing die volledig afgestemd is op uitdagingen in de industrie.

Industriële infrarood verwarming


Als ondernemer in de industrie is het verwarmen van uw bedrijfspand cruciaal. Dit geldt met name wanneer u klanten ontvangt en uw personeel in een comfortabele omgeving moet werken. Industriële infraroodverwarming biedt een kosteneffectieve oplossing voor het optimaal verwarmen van uw bedrijfshal, waar industriële processen plaatsvinden. De gerichte warmte van infrarood voorkomt dat de warmte naar het hoge plafond ontsnapt. Mensen ervaren direct de warmte wanneer de verwarming aan staat. Met een infraroodstraler bespaart u kosten, omdat u alleen de specifieke plekken verwarmt waar dat nodig is. Dit doet u zonder de hele luchttemperatuur te verhogen.


Kosten besparen met industriële infrarood verwarming


Industriële infraroodverwarming biedt een efficiëntere manier om kosten te besparen in vergelijking met gangbare industriële luchtverwarmingssystemen. Bij traditionele systemen gaat veel warmte verloren doordat warme lucht stijgt en pas stopt met verwarmen wanneer de hele ruimte op temperatuur is. In tegenstelling hiermee blijft met infraroodverwarming de warmte gericht op de personen en werkzaamheden, wat het gevoel van behaaglijkheid bevordert en optimale omstandigheden biedt voor industriële processen. Dit maakt het mogelijk de omgevingstemperatuur lager te houden, wat kostenefficiënt is. Bovendien heeft een infraroodstraler een korte opwarmtijd, wat verdere kostenbesparingen oplevert in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.


Andere voordelen van industriële elektrische verwarming


Industriële infraroodverwarming biedt extra voordelen voor uw bedrijfspand. Met de panelen kunt u de verwarming op elke gewenste plek installeren, zonder gebonden te zijn aan vaste punten op een muur. Een handige optie is bijvoorbeeld om de infraroodpanelen te integreren in een systeemplafond. Bovendien ervaren uw klanten en medewerkers geen overlast van luchtverplaatsing of lawaai, aangezien de systemen zonder ventilatoren werken en volledig geluidloos zijn. Als ondernemer profiteert u ook op fiscaal gebied, aangezien u tot 45,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van uw fiscale winst.

Welke infrarood oplossingen zijn er als industriële verwarming?


Wardenaar heeft op maat gemaakte infrarood droogsystemen ontworpen voor diverse industriële toepassingen. Deze systemen zijn volledig afgestemd op de eigenschappen van producten en verwerkingsprocessen. Voor elk specifiek proces wordt bepaald welke industriële verwarming en golflengte het meest geschikt zijn. Het assortiment omvat infraroodpanelen in verschillende maten en voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld, het dubbele paneel industriële verwarming kan een maximale oppervlaktetemperatuur van 320 °C bereiken, waardoor het geschikt is voor grote bedrijfshallen of magazijnen. Zelfs als een deel van uw bedrijfsactiviteiten buiten plaatsvindt, kunt u de temperatuur volledig regelen met een geschikte heatstrip voor zowel binnen als buiten. Daarnaast heeft u de keuze uit panelen die weinig licht uitstralen of zelfs helemaal geen licht afgeven.


Advies op maat voor uw bedrijfsruimte


Voor een optimaal gebruik van industriële elektrische verwarming of infrarood verwarming op gas is het essentieel om uw specifieke wensen in overweging te nemen. Neem daarom contact op met Wardenaar. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij het inventariseren van uw behoeften, zodat u het beste advies krijgt voor het verwarmen van uw bedrijfspand.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten