Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Industriële infrarood procesverwarming

Grote bedrijfsruimtes verwarmen vraagt een andere aanpak dan het verwarmen van een afgesloten ruimte zoals een kantoor of vergaderkamer. Een bedrijfshal of een groot winkelpand hebben vaak hoge plafonds. De ruimte is daardoor moeilijk te verwarmen. Industriële processen waarbij warmte nodig is vragen ook een specifieke verwarming. Met industriële infrarood verwarming kunt u hier volledig op inspelen.

Industriële verwarming


Met een onderneming in de industrie wilt u zich geen zorgen maken over de verwarming van uw bedrijfspand. Maar het is wel een belangrijk aspect als u klanten ontvangt. Uw personeel moet ook in een aangenaam warme omgeving kunnen werken. Met industriële infrarood verwarming zorgt u op een economisch gunstige manier voor optimale verwarming van uw bedrijfshal waar de industriële processen plaatsvinden. Doordat infrarood gerichte warmte afgeeft verdwijnt de warmte niet naar het hoge plafond. Mensen voelen direct dat de verwarming aanstaat. Met een infraroodstraler bespaart u kosten. U brengt namelijk de lucht niet op temperatuur. U verwarmt alleen de plek waar dat nodig is.


Kosten besparen met industriële verwarming


Als u kijkt naar de gangbare industriële luchtverwarming dan kunt u concluderen dat bij deze vorm van verwarming een hoop warmte verloren gaat. Warme lucht stijgt en pas als de volledige ruimte met warmte is gevuld, zal de verwarming afslaan. Met industriële infrarood verwarming blijft de warmte gericht op de personen en werkzaamheden in de ruimte. Hierdoor wordt het gevoel van behaaglijkheid eerder ervaren en zijn de condities voor uw industriële processen optimaal. De omgevingstemperatuur kan hierdoor dus ook lager blijven. Dit scheelt kosten. De opwarmtijd van een infraroodstraler is kort. Dit is ook kostenbesparend vergeleken met traditionele verwarmingssystemen.


Andere voordelen van industriële elektrische verwarming


Dankzij de panelen kunt u de industriële infrarood verwarming op iedere plek in uw bedrijfspand installeren. U bent niet gebonden aan vaste punten op een muur. U kunt bijvoorbeeld kiezen om de infraroodpanelen in een systeemplafond te integreren. Uw klanten en medewerkers hebben geen last van luchtverplaatsing of lawaai dat van de industriële elektrische verwarming komt. De systemen werken namelijk zonder ventilatoren en zijn geluidloos. De aanschaf van industriële infrarood verwarming heeft voor u als ondernemer nog meer voordeel. U kunt tot 45,5% van de investeringskosten in mindering brengen op uw fiscale winst.

Welke oplossingen zijn er als industriële verwarming?


Wardenaar heeft voor diverse industriële toepassingen op maat gemaakte infrarood droogsystemen ontworpen, deze zijn volledig afgestemd op de eigenschappen van producten en verwerkingsprocessen. Voor elk proces wordt bepaald welke industriële verwarming en welke golflengte het best geschikt is. Zo zijn er infrarood panelen in verschillende maten en voor verschillende toepassingen. Kies bijvoorbeeld voor een dubbel paneel industriële verwarming dat een maximale oppervlakte temperatuur van 320 °C kan bereiken. Dit systeem is geschikt voor een grote bedrijfshal of magazijn. Ook als een deel van uw bedrijfsactiviteiten buiten zijn kunt u de temperatuur volledig regelen. Dit doet u met een heatstrip die zowel voor binnen als buiten geschikt is. Daarnaast heeft u de keuze uit panelen die weinig licht of zelfs helemaal geen licht uitstralen.


Advies op maat voor uw bedrijfsruimte


Om zo goed mogelijk te profiteren van de mogelijkheden van industriële elektrische verwarming of infrarood verwarming op gas is het belangrijk dat er gekeken wordt naar uw specifieke wensen. Neem daarom contact op Wardenaar. Onze medewerkers helpen u graag verder om uw wensen te inventariseren. Aan de hand daarvan krijgt u het beste advies voor het verwarmen van uw bedrijfspand.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten