Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor horeca

Een restaurant of bar verwarmen kan een ingewikkelde zaak zijn voor u als horecaondernemer. De deuren van uw bedrijf zijn continue in beweging door binnenkomende en vertrekkende mensen. Vooral als uw gasten dicht bij de deur zitten, kunnen ze last hebben van de kou van buiten. Met infraroodverwarming voor horeca lost u dit eenvoudig op

Wat is infrarood horeca verwarming


Een traditionele verwarming in een ruimte verwarmt de lucht. Dat is, zeker in een horecagelegenheid, geen ideale situatie. Want met een bedrijf dat volop in beweging is, komt ook de koude buitenlucht vaak mee naar binnen. Dat betekent dat u de verwarming extra hoog moet zetten om uw gasten toch een aangenaam gevoel te geven. Verwarming voor horeca geeft een stralingswarmte die veel gerichter verwarmt. Uw gasten ervaren de warmte direct, zonder dat er warmte verloren gaat in de ruimte. Daarnaast zullen de gasten vinden dat de lagere temperatuur aangenaam is. Ze ontspannen zich daardoor meer en genieten dubbel van wat uw kaart te bieden heeft.


Infrarood heater voor het terras


Ook op het terras wilt u uw gasten een warme zitplaats bieden. Daarvoor zijn er ook verschillende oplossingen in de vorm van infraroodverwarming toepassingen op het terras. U kiest bijvoorbeeld voor een infrarood paneel voor het terras. Dit monteert u eenvoudig aan de overkapping of aan de afscheidingsmuren. De gasten ervaren een aangename warmte die gericht is op hun tafeltje. Meestal komt de kou tijdens het zitten vanaf de grond, omdat warme lucht stijgt. Met de infraroodverwarming voor het terras kunt u dit beter afstemmen. De temperatuur op de hoogte van de vloer blijft warmer dan de lucht erboven. Zo zorgt u voor comfort voor zowel uw personeel als gasten.

Voordelen van Infraroodverwarming op het terras


Uw gasten voelen een aangename warmte als ze in uw restaurant of op uw terras plaatsnemen. Maar er zijn meer voordelen aan een infraroodverwarming. U bespaart als ondernemer een hoop kosten. Infrarood terras verwarming heeft een korte opwarmingstijd. Dit betekent dat u kort voor opening de infrarood heater voor het terras aan kunt zetten. De infrarood terras verwarming maakt ook geen geluid. Dat is aangenaam voor uw gasten. Fiscaal zijn er ook voordelen. U kunt in aanmerking komen voor de EIA (Energie Investering Aftrek) subsidie. Er zijn bovendien mogelijkheden voor energiecompensatie met zonnepanelen of windenergie.


Welke toepassingen zijn er als infrarood horeca verwarming?


De infrarood panelen voor de horeca zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kiest bijvoorbeeld voor een paneel dat minimaal licht afgeeft. Uw gasten merken er weinig van dat het in de ruimte aanwezig is. Daarnaast kunt u op uw terras, maar ook binnen, een vrijstaande heater neerzetten. Dat is ideaal als u de infraroodverwarming niet op kunt hangen. Het kan ook dienen als tijdelijke verwarming van de betreffende ruimte. U regelt de warmte per element. U stemt dit zo af dat het paneel wordt geactiveerd door een bewegingsmelder. Op deze manier verwarmt u alleen maar de ruimte waar gasten aanwezig zijn.


Gun uw gasten een aangenaam verblijf en schakel over op infraroodverwarming voor horeca. Neem contact op met Wardenaar om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten