Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor winkelpanden

U wilt dat klanten zich direct welkom voelen in uw winkel, en voor uw personeel is een aangename temperatuur essentieel. De constante in- en uitloop van klanten kan echter leiden tot aanzienlijke temperatuurdalingen. Kies daarom voor infraroodverwarming in uw winkel om dit probleem te voorkomen. Infraroodpanelen voor winkels bieden een efficiënte oplossing om de winkelruimte comfortabel te verwarmen, waardoor zowel klanten als personeel een plezierige omgeving ervaren.

Verwarm uw winkel duurzaam en efficiënt met infraroodverwarming


Wanneer uw winkel altijd openstaat voor klanten, kan traditionele luchtverwarming leiden tot aanzienlijk warmteverlies en oplopende energiekosten. Toch is het cruciaal om een aangename temperatuur te handhaven voor een gastvrije sfeer en het welzijn van uw personeel. Infraroodverwarming biedt hier een duurzame oplossing. In plaats van de lucht te verwarmen, richt infraroodverwarming zich rechtstreeks op objecten en personen, wat resulteert in minimaal warmteverlies bij een openstaande deur. Een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw winkel te verwarmen en het comfort te behouden.


Hoe werkt infraroodverwarming in uw winkel?


Infraroodverwarming werkt op een vergelijkbare manier als natuurlijke zonnewarmte. Een infraroodpaneel of heater zendt veilige infraroodstraling uit, die bij contact met personen of objecten wordt omgezet in warmte. U ervaart directe warmte zodra de infraroodstraling uw lichaam bereikt. In tegenstelling tot luchtverwarming, waarbij de lucht in de winkel wordt verwarmd, richt infraroodverwarming zich direct op personen en objecten. Dit resulteert in aanzienlijk minder warmteverlies, zelfs bij een openstaande deur. Infraroodverwarming is daardoor efficiënter en biedt de mogelijkheid om specifieke zones in uw winkel gericht te verwarmen door het plaatsen van infraroodpanelen of -heaters.


Verwarming winkelpand infrarood vs convectie

Andere voordelen van infraroodverwarming


De investeringskosten voor de installatie van infraroodverwarming zijn laag. Bovendien kunt u gebruik maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Een ander voordeel is dat de panelen een zeer snelle opwarmtijd hebben doordat niet de hele ruimte verwarmd hoeft te worden. Mede daardoor kan een infraroodpaneel een energiebesparing van 60% opleveren ten opzichte van conventionele verwarming. Dit resulteert in een terugverdientijd van zo’n twee tot drie jaar. Ook vindt er met infraroodverwarming geen luchtcirculatie plaats. De luchtcirculatie die bij convectieverwarming optreedt, kan klachten aan de luchtwegen veroorzaken door ronddwarrelende stofdeeltjes. Infraroodverwarming is daarom dus ook beter voor de gezondheid.


Diverse oplossingen mogelijk


Voor het verwarmen van uw winkel zijn diverse infraroodopties beschikbaar, waaronder verschillende typen gas- en elektrische verwarming in diverse formaten. Elektrische infraroodpanelen kunnen discreet worden geïntegreerd in een systeemplafond van uw winkel, waardoor ze uit het zicht vallen. Daarnaast zijn er wandgemonteerde modellen met een extra dun ontwerp, wat ruimtebesparend is. Met deze variëteit aan infraroodverwarmingsopties kunt u voor elke situatie een passende oplossing realiseren.


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar verzorgen wij de installatie van infraroodverwarming voor uw winkel. Als VCA-gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf zijn wij sinds 1946 dé specialist in infraroodverwarming. Voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u dus voor een totaaloplossing op het gebied van duurzame infrarood winkelverwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten