Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor winkelpanden

U wilt dat uw klanten een aangename temperatuur ervaren zodat zij zich direct welkom voelen in uw winkel. Ook voor uw personeel is een juiste temperatuur van groot belang. Helaas kan de temperatuur flink dalen door de continue in- en uitloop van klanten. Door te kiezen voor infraroodverwarming in uw winkelpand voorkomt u dit probleem.

Verwarm uw winkelpand duurzaam en efficiënt met infraroodverwarming


De deur staat natuurlijk altijd (letterlijk) open voor uw klanten. Dit leidt helaas wel tot veel warmteverlies wanneer u uw winkel verwarmt met traditionele luchtverwarming. De energiekosten zullen hierdoor flink oplopen. Toch wilt u een aangename temperatuur in uw winkel zodat uw klanten zich direct welkom voelen. Bovendien is de juiste temperatuur ook van groot belang voor het welzijn van uw personeel. Met infraroodverwarming wordt niet de lucht in de ruimte verwarmd, maar objecten en personen rechtstreeks. Hierdoor gaat er geen warmte verloren zodra de deur openstaat. Infraroodverwarming is dus een uiterst duurzame manier van verwarmen.  


Hoe werkt infraroodverwarming?


De werking van infraroodverwarming is vergelijkbaar met de werking van zonnewarmte. Een infraroodpaneel of heater straalt onschadelijke infraroodstraling uit. Deze straling wordt omgezet in warmte zodra het personen of objecten raakt. U voelt dus direct de warmte zodra de infraroodstraling u lichaam raakt. Met infraroodverwarming wordt dus niet de lucht in uw winkelpand verwarmd, maar personen en objecten rechtstreeks. Er zal dus ook minder warmteverlies optreden zodra de deur opengaat. Infraroodverwarming is dus vele malen efficiënter dan luchtverwarming. Bovendien kunt u zeer gericht bepaalde zones in de winkel verwarmen door hier een infraroodpaneel of -heater te installeren.


Verwarming winkelpand infrarood vs convectie

Andere voordelen van infraroodverwarming


De investeringskosten voor de installatie van infraroodverwarming zijn laag. Bovendien kunt u gebruik maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Een ander voordeel is dat de panelen een zeer snelle opwarmtijd hebben doordat niet de hele ruimte verwarmd hoeft te worden. Mede daardoor kan een infraroodpaneel een energiebesparing van 60% opleveren ten opzichte van conventionele verwarming. Dit resulteert in een terugverdientijd van zo’n twee tot drie jaar. Ook vindt er met infraroodverwarming geen luchtcirculatie plaats. De luchtcirculatie die bij convectieverwarming optreedt, kan klachten aan de luchtwegen veroorzaken door ronddwarrelende stofdeeltjes. Infraroodverwarming is daarom dus ook beter voor de gezondheid.


Diverse oplossingen mogelijk


Voor het verwarmen van uw winkelpand zijn er vele opties mogelijk. U heeft de keuze uit verschillende typen infraroodverwarming op gas en op elektra in diverse formaten. De elektrische infraroodpanelen kunnen in een systeemplafond worden geïntegreerd zodat deze buiten het zicht vallen. Verder zijn er ook de modellen die aan de wand bevestigd kunnen worden. Dit type infraroodverwarming heeft een extra dun formaat en is dus ruimtebesparend. Zo is er voor iedere situatie een passende oplossing te realiseren.


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar kunt u terecht voor de installatie van infraroodverwarming in uw winkelpand. Wij zijn een VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf en dé specialist in infraroodverwarming sinds 1946. U bent bij ons aan het juiste adres voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u dus voor een totaaloplossing op het gebied van duurzame winkelverwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten