Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor werkplaatsen

Infraroodverwarming biedt een slimme en efficiënte oplossing voor het verwarmen van werkplaatsen. Door de gerichte regeling van de temperatuur per zone, kan infraroodverwarming specifieke gebieden verwarmen zonder de noodzaak de gehele werkplaats op te warmen. Deze aanpak resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en kostenefficiëntie.

Met infraroodverwarming realiseert u voor iedere werknemer de juiste werktemperatuur


Een optimale temperatuur in de werkplaats is essentieel voor de gezondheid en productiviteit van werknemers. Een traditionele convectie verwarming heeft echter moeite om voor iedereen de juiste temperatuur te handhaven. De warmtebehoefte kan namelijk per persoon enorm verschillen. Daarnaast kan de intensiviteit van de werkzaamheden variëren, waarbij een andere temperatuur aangenaam is.


Infraroodverwarming biedt hier een oplossing voor. Door de gerichte warmteafgifte kan voor elke werknemer de ideale temperatuur worden gerealiseerd, ongeacht individuele behoeften en variaties in werkintensiteit. Dit resulteert in een comfortabele en productieve werkomgeving voor alle medewerkers.


Werking van infraroodverwarming voor de werkplaats


Bij infraroodverwarming wordt onschadelijke infraroodstraling uitgestraald door een paneel of toestel. Zodra de infraroodstraling mensen of objecten raakt, wordt deze straling omgezet in warmte. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming wordt dus niet de lucht in de ruimte verwarmd, maar de personen rechtstreeks. Dit resulteert in een snelle opwarmtijd en een efficiënte warmteverdeling binnen uw werkplaats.


 


Werkplaatsverwarming infrarood vs convectie

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?


Wanneer u kiest voor infrarood werkplaats verwarming, kunt u profiteren van een energiebesparing tot 50% in vergelijking met traditionele luchtverwarming. Uw investering in infraroodverwarming heeft bovendien een snelle terugverdientijd van slechts twee tot drie jaar. Wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat infraroodverwarming niet alleen kostenbesparend is, maar ook gunstig voor de gezondheid van uw werknemers. De bloedsomloop wordt gestimuleerd wat goed is voor de spieren. Ook leidt het tot een betere luchtvochtigheid in de werkplaats. Hier leest u meer over infraroodverwarming en gezondheid. Hier leest u meer over infraroodverwarming en gezondheid.


Geen ronddwarrelend stof in de werkplaats


Een ander groot voordeel van infraroodverwarming is dat er geen luchtcirculatie plaatsvindt. De infraroodheaters verwarmen namelijk personen en objecten rechtstreeks, zonder de lucht te verwarmen. Wanneer de lucht wel verwarmd wordt, zoals bij traditionele convectieverwarming, ontstaat een luchtstroom. De warme lucht stijgt op en de koudere lucht daalt. Door deze luchtstroom ontstaat een circulatie van stofdeeltjes in de werkplaats. Dit kan tot klachten aan de luchtwegen leiden. Met infraroodverwarming voorkomt u dit probleem.


Eenvoudige bediening met de app


Onze infraroodverwarmingstoestellen kunnen moeiteloos worden bediend via een handige app. Hierdoor hebben uw werknemers de mogelijkheid om individueel de gewenste temperatuur in te stellen. Dit maakt het eenvoudig om de temperatuur per zone te reguleren, zonder de noodzaak van het plaatsen van extra wanden.


De werkplaats zowel elektrisch als op gas verwarmen


Onze infraroodtoestellen zijn in verschillende uitvoeringen en formaten leverbaar. Zo heeft u de keuze uit elektrische werkplaatsverwarming en verwarming op gas. Ieder toestel heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor er voor elke situatie een passende oplossing is. Bent u benieuwd welke oplossing voor u het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar bieden we de ideale oplossing voor de installatie van infraroodverwarming in uw werkplaats. Als VCA-gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf zijn wij sinds 1946 dé specialist in infraroodverwarming. Onze diensten omvatten advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u dus voor een totaaloplossing op het gebied van infrarood werkplaatsverwarming.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten