Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Infraroodverwarming voor werkplaatsen

Met infraroodverwarming verwarmt u uw werkplaats op een zeer slimme en efficiënte manier. Met infraroodverwarming kan namelijk heel gericht per zone de temperatuur gereguleerd worden. Hierdoor hoeft dus niet de hele ruimte verwarmd te worden, waardoor veel energie en kosten worden bespaard.

Met infraroodverwarming realiseert u voor iedere werknemer de juiste werktemperatuur


Een aangename temperatuur in de werkplaats is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw werknemers. Bovendien zal de juiste temperatuur ook leiden tot een hogere productiviteit. Echter is het met traditionele convectieverwarming een moeilijke opgave om continue voor iedere werknemer de juiste temperatuur te realiseren. De warmtebehoefte kan namelijk per persoon enorm verschillen. Daarnaast kan de intensiviteit van de werkzaamheden variëren waarbij een andere temperatuur aangenaam is. Wanneer de volledige werkplaats verwarmd wordt met conventionele luchtverwarming, kan niet aan ieders behoefte worden voldaan. De ene werknemer zal een aangename temperatuur ervaren, terwijl het voor de ander te warm is. Door te kiezen voor infraroodverwarming voorkomt u dit probleem en kan voor iedere werknemer de juiste temperatuur gerealiseerd worden.


Werking van infraroodverwarming


Bij infraroodverwarming wordt onschadelijke infraroodstraling uitgestraald door een paneel of toestel. Zodra de infraroodstraling mensen of objecten raakt, wordt deze straling omgezet in warmte. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming wordt dus niet de lucht in de ruimte verwarmd, maar personen rechtstreeks. Dit resulteert in een snelle opwarmtijd en een efficiënte warmteverdeling.


 


Werkplaatsverwarming infrarood vs convectie

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?


Wanneer u kiest voor werkplaatsverwarming met infrarood, kan dit een energiebesparing van 50% opleveren ten opzichte van luchtverwarming. Uw investering in infraroodverwarming heeft een terugverdientijd van twee tot drie jaar. Bovendien is infraroodverwarming beter voor de gezondheid van uw werknemers. De bloedsomloop wordt gestimuleerd wat goed is voor de spieren. Ook leidt het tot een betere luchtvochtigheid in de werkplaats. Hier leest u meer over infraroodverwarming en gezondheid.


Geen ronddwarrelend stof in de werkplaats


Een ander groot voordeel van infraroodverwarming is dat er geen luchtcirculatie plaatsvindt. De infraroodheaters verwarmen namelijk personen en objecten rechtstreeks, zonder de lucht te verwarmen. Wanneer de lucht wel verwarmd wordt, zoals bij traditionele convectieverwarming, ontstaat een luchtstroom. De warme lucht stijgt op en de koudere lucht daalt. Door deze luchtstroom ontstaat een circulatie van stofdeeltjes in de werkplaats. Dit kan tot klachten aan de luchtwegen leiden. Met infraroodverwarming voorkomt u dit probleem.


Bediening met app


Onze infraroodverwarmingstoestellen kunnen eenvoudig met een app worden bediend. Hierdoor kunnen uw werknemers afzonderlijk van elkaar de gewenste temperatuur instellen. Zo is het dus mogelijk om de temperatuur per zone te reguleren, zonder dat er wanden geplaatst hoeven te worden.


Zowel elektrisch als op gas verwarmen


Onze infraroodtoestellen zijn in verschillende uitvoeringen en formaten leverbaar. Zo heeft u de keuze uit elektrische werkplaatsverwarming en verwarming op gas. Ieder toestel heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor er voor elke situatie een passende oplossing is. Bent u benieuwd welke oplossing voor u het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Wardenaar is uw installateur


Bij Wardenaar bent u aan het juiste adres voor de installatie van infraroodverwarming in uw werkplaats. Wij zijn een VCA gecertificeerd gas- en elektronisch erkend installatiebedrijf en dé specialist in infraroodverwarming sinds 1946. U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Kiest u voor Wardenaar, dan kiest u dus voor een totaaloplossing op het gebied van werkplaatsverwarming.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen

Projecten