Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Maatwerk Kerkkronen op aardgas

Alle warmte komt van boven: gloednieuwe maatwerk kroonluchters met infraroodkachels in de Christoforuskerk in Schagen en wij zijn super trots op dit mooie resultaat.


Elke kroon bevat 4 stuks gasstralers Alke PL24 K EID2G met hoog/laag regeling en rookgas afzuiging. De kronen zijn tevens uitgevoerd met 4 led spots deze fungeren tevens als noodverlichting. Het geheel wordt geregeld en geschakeld doormiddel van een Elko RF systeem.


Het grote voordeel van dit verwarmingssysteem:


In grote ongeïsoleerde ruimtes met een redelijk hoge natuurlijke ventilatie is het altijd een probleem om een rendabel verwarmingssysteem te plaatsen. Voor luchtverwarming zijn zeer grote vermogens nodig en een zeer grote luchtverplaatsing om de warme lucht in de ruimte te krijgen. Ook dient bij luchtverwarming de ruimte geruime tijd van te voren te worden opgestookt met als gevolgen hoge kosten en door vochtonttrekking een slecht binnenklimaat voor orgels en meubilair.


Een andere manier van verwarmen is infraroodverwarming, hierbij word de te verwarmen ruimte van boven aangestraald met keramiek stralers  welke op aardgas branden. Deze wijze van verwarmen is vergelijkbaar met de warmte van de zon, dit houd in dat alleen de direct aangestraalde oppervlakken worden verwarmd. Omdat dit “open” verbrandingstoestellen zijn welke hun rookgassen rechtstreeks in de ruimte lozen is er een aangepast systeem ontwikkeld voor kerken. Bij dit aangepaste systeem worden de rookgassen met een mechanisch ventilatiesysteem rechtstreeks op de toestellen afgezogen en naar buiten afgevoerd. Op deze manier heeft het vocht wat zich in de rookgassen bevind geen kans zich in de kerk op te hopen.


Deze verwarming komt in aanmerking voor EIA subsidie 


Uitgevoerd in SCHAGEN

Gerelateerde toepassingen

Gebruikte producten

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen