Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Wat zijn de kosten van infraroodverwarming?

« Vragenoverzicht

Voordat u overstapt op energiezuinige infraroodverwarming, wilt u natuurlijk weten wat de kosten daarvan zullen zijn. Om een inschatting te maken van de kosten, is het belangrijk om, naast aanschafkosten, te weten wat uw benodigde verbruik is. Dit is echter maatwerk, want iedere situatie vraagt om een andere oplossing.


Op deze pagina leggen we uit welke factoren van invloed zijn op uw verbruik en de kosten van infraroodverwarming en met welke kosten u verder rekening dient te houden met het toepassen van infraroodverwarming.


Op deze pagina:De kosten van infrarood verwarming


De totale kosten van uw investering in infraroodverwarming zijn uit een aantal componenten opgebouwd. Allereerst dient u natuurlijk rekening te houden met de aanschafkosten, maar ook installatie, onderhoud, verbruik en eventuele andere zaken  nemen we mee in het kostenoverzicht. Zo heeft u een zo compleet mogelijk beeld.


Aanschafkosten van infraroodverwarming


De aanschafkosten van een enkel infraroodpaneel bedragen doorgaans tussen de €250 en €750 exclusief BTW. Verder is het noodzakelijk om een thermostaat aan te schaffen voor de regeling van de infraroodverwarming. De prijzen van een thermostaat variëren gewoonlijk tussen de €125 en €200 exclusief BTW.


Verbruikskosten van infraroodverwarming


De verbruikskosten van infraroodverwarming variëren sterk, afhankelijk van de actuele gas- en stroomprijzen. Momenteel ligt de gemiddelde stroomprijs op ongeveer € 0,35 per kilowattuur (kWh), terwijl de gemiddelde gasprijs rond de € 1,43 per kubieke meter (m³) ligt.


Houd er rekening mee dat deze prijzen volatiel zijn en kunnen variëren afhankelijk van de verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan: seizoensinvloeden en marktomstandigheden. Daarom is het lastig om een exact bedrag te koppelen aan de verbruikskosten van infraroodverwarming zonder specifieke informatie over het energieverbruik en de duur van het gebruik.


Stel dat een infraroodverwarming met een vermogen van 1.500 watt (1,5 kW) gedurende 6 uur per dag wordt gebruikt gedurende een maand (30 dagen).Dit is een ruwe schatting en de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals variaties in energieverbruik en eventuele fluctuaties in de energieprijzen. Daarom is het raadzaam om de actuele prijzen te controleren en deze te gebruiken bij het berekenen van de geschatte verbruikskosten van infraroodverwarming.


Installatiekosten van infraroodverwarming


De installatiekosten voor het plaatsen van een infraroodpaneel variëren afhankelijk van verschillende factoren:In het algemeen kunnen de kosten voor de installatie van een enkel infraroodpaneel relatief laag zijn, vooral als er al geschikte elektrische aansluitingen beschikbaar zijn en er geen extra werk nodig is. Dit kan variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro's, afhankelijk van het uurtarief van de monteur, het aantal panelen en eventuele reiskosten.


5 belangrijke overwegingen bij het bepalen van vermogen


De kosten van infraroodverwarming variëren aanzienlijk op basis van het vereiste vermogen. Bij het vaststellen van dit vermogen zijn de volgende factoren van belang:Verschillende toepassingen


Het is belangrijk om eerst te bepalen waarvoor u infraroodverwarming wilt gebruiken. Voor woningen, kantoor- en winkelpanden zijn elektrische infrarood panelen een goede optie. De prijzen van een paneel variëren van €100 tot €250 per stuk.


Of misschien wilt u infraroodverwarming voor uw terras, loods, sporthal of kerk. Voor deze toepassingen zijn apparaten nodig die een groter oppervlak kunnen verwarmen, wat de aanschafprijs iets hoger maakt. U kunt kiezen tussen gas- of elektrische infraroodverwarming.


Waarom infrarood verwarming aanschaffen?Wardenaar is uw installateur


Bent u benieuwd wat de kosten voor u zullen zijn van infraroodverwarming? Neem dan gerust contact met ons op voor een adviesgesprek via info@wardenaar.com of telefonisch: +31 (0)228 567729.

Waarom Wardenaar?

  • Specialist sinds 1946
  • Erkend installateur
  • Onderhoud & advies
  • Levering & montage
  • Standaard- & maatoplossingen