Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Garage

Tijdens de winter is het in elke garage echt te koud om er ook maar enige tijd in door te brengen. Vaak is de garage een plek die moeilijk te verwarmen is. Gaat u toch tijd doorbrengen in de garage, maar wilt u niet in de kou zitten? Dan is infrarood verwarming dé oplossing voor elke koude garage. Door middel van infrarood verwarming kunt u de garage snel verwarmen op een goedkope manier.

Waarom kiest u infrarood verwarming in de garage?

Verwarming in garage hoeft soms meer te zijn dan een infrarood kachel; een eenvoudige oplossing dus! De centrale verwarming is hiervoor dan niet meer nodig in uw garage, want deze verspilt eigenlijk alleen maar energie en geld, als u toch niet in de ruimte aanwezig bent. In tegenstelling tot de centrale verwarming zijn de infrarood verwarming panelen al binnen enkele minuten warm en voorzien de warmte van een aangename temperatuur. U bespaart dus heel wat geld met infrarood verwarming in de garage. Energiekosten die lager uitvallen is natuurlijk mooi meegenomen.

De voordelen van infrarood verwarming in de garage

Het grootste voordeel van infrarood verwarming in garage is het lage energieverbruik. De infrarood panelen zijn snel warm en hoeven dus niet ruime tijd vooraf worden aangezet. Binnen enkele minuten zit u er lekker warm bij. Ook geven de panelen warmte af op de plek waar u het wilt. U kiest hiervoor zelf de belangrijkste plek zodat er geen warmte wordt verspild. Deze besparing scheelt natuurlijk ook nog eens in stookkosten. Een ander belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat er geen luchtverplaatsing is. Ongewenste deeltjes kunnen zich dus niet verspreiden in de ruimte.

Een duurzame investering

Tegenwoordig is de duurzaamheid van een product steeds belangrijker, dat geldt ook voor verwarming. Infrarood panelen zijn beter voor het milieu, want ze hebben een lange levensduur. Dit scheelt u gelijk weer in aanschafkosten. Ook voor het onderhoud van de infrarood verwarming hoeft u niet veel te doen. Er zijn namelijk bijna geen onderhoudskosten aan verbonden. Eventueel zijn er ook servicecontracten beschikbaar voor uw verwarming in de garage.

Verschillende typen infrarood kachels voor de garage

Het ideale type infrarood verwarming hangt helemaal af van de wensen die u heeft. Het is vaak niet nodig om een garage voortdurend te verwarmen. In dit geval kiest u voor panelen met een hoog wattage. Binnen vijf minuten voelt u de warmte van de panelen al. Het is door de korte opwarmtijd dan ook niet nodig om de verwarming aan te laten wanneer u er even niet bent. Maakt u regelmatig gebruik van de garage, dan is een infrarood garage verwarming met een laag wattage de beste oplossing. Bij Wardenaar zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar. Laat u hierover goed adviseren. Zo zijn er mooie wandpanelen of vloerverwarming verkrijgbaar. De garage kan dus vanuit iedere hoek worden verwarmt.

Eenvoudig te installeren

De elektrische radiatoren voor de garage bevestigt u makkelijk aan het plafond of aan de muur. Een handig ophangsysteem zorgt ervoor dat u de panelen op elke plek in de garage kunt plaatsen. Het aantal panelen en de grootte van de verwarming is geheel afhankelijk van uw wensen en natuurlijk de grootte van uw garage.

Het installeren van infrarood verwarming in de garage is niet ingewikkeld maar vergt wel enige voorbereiding. U bepaalt natuurlijk zelf waar u de garage kachel op infrarood wilt hebben. Bent u handig en is boren geen probleem, dan kunt u de verwarming eenvoudig zelf installeren. De panelen komen met een duidelijke handleiding. U kunt natuurlijk ook een erkend installatiebedrijf inhuren om de panelen te laten installeren. Hangt de elektrische radiator eenmaal goed in uw garage, dan hoeft u alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen. Binnen enkele minuten kunt u genieten van een aangename temperatuur in uw garage. Liever geen aanpassingen in de garage? Dan is er natuurlijk ook handige mobiele infrarood verwarming op gas of elektriciteit beschikbaar!

Vraag deskundig advies of een vrijblijvende offerte

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van infrarood verwarming voor de garage, dan kunt u contact opnemen met Wardenaar. Ook voor een vrijblijvende offerte staat ons erkende installatiebedrijf voor u klaar. Dit kan via een invulformulier op de website of via de mail. Bellen kan natuurlijk ook. Bent u in de buurt van Zwaagdijk, kom dan langs in onze showroom. Wij zijn gevestigd op de Perenmarkt 10b. De openingstijden vindt u op onze website.