Zakelijke verhuur aanvragen Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen Subsidie
NL | EN

Infraroodverwarming in de garage

Infrarood verwarming in de garage

Tijdens de winter is het in elke garage echt te koud om er ook maar enige tijd in door te brengen. Vaak is de garage een plek die moeilijk te verwarmen is. Gaat u toch tijd doorbrengen in de garage, maar wilt u niet in de kou zitten? Dan is infrarood verwarming dé oplossing voor elke koude garage. Door middel van infrarood verwarming kunt u de garage snel verwarmen op een goedkope manier.

Waarom infrarood verwarming in de garage?

De infrarood verwarming garage is eigenlijk niet meer dan een elektrische kachel in de garage. De centrale verwarming is hiervoor niet meer nodig, want deze verspilt eigenlijk alleen maar energie en geld. In tegenstelling tot de centrale verwarming zijn de panelen van de infrarood verwarming al binnen enkele minuten warm. U bespaart dus heel wat geld met infrarood verwarming in de garage. Gezien de stijgende energiekosten van tegenwoordig is dit zeker belangrijk.

Voordelen van infrarood verwarming in de garage

Het grootste voordeel van infrarood verwarming in garage is het lage energieverbruik. De panelen zijn snel warm en hoeven dus niet ruime tijd vooraf worden aangezet. Binnen enkele minuten zit u er lekker warm bij. Ook geven de panelen warmte af op de plek waar u het wilt. U kiest hiervoor zelf de belangrijkste plek zodat er geen warmte wordt verspild. Deze besparing scheelt natuurlijk ook nog eens in stookkosten. Een ander belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat er geen luchtverplaatsing is. Ongewenste deeltjes kunnen zich dus niet verspreiden in de ruimte.

Een duurzame investering

Tegenwoordig is de duurzaamheid van een product steeds belangrijker. De infrarood panelen zijn veel beter voor het milieu, want ze gaan lang mee. Dit scheelt u gelijk weer in aanschafkosten. Ook voor het onderhoud van de infrarood verwarming hoeft u niet veel te doen. Er zijn namelijk bijna geen onderhoudskosten. Eventueel zijn er ook servicecontracten beschikbaar voor uw verwarming in de garage.

Verschillende typen infrarood kachels voor de garage

Het ideale type infrarood verwarming hangt helemaal af van de wensen die u heeft. Het is vaak niet nodig om een garage voortdurend te verwarmen. In dit geval kiest u voor panelen met een hoog wattage. Binnen vijf minuten voelt u de warmte van de panelen al. Het is dus niet nodig om de verwarming aan te laten wanneer u er niet bent. Maakt u regelmatig gebruik van de koude garage, dan is een infrarood garage verwarming met een laag wattage de beste oplossing. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Laat u hierover goed adviseren. Zo zijn er mooie wandpanelen of zelfs plintverwarming verkrijgbaar. De garage kan dus ook nog eens stijlvol worden afgewerkt.

Eenvoudig te installeren

De elektrische radiator voor de garage bevestigt u makkelijk aan het plafond of aan de muur. Een handig ophangsysteem zorgt ervoor dat u de panelen op elke plek in de garage kunt plaatsen. Het aantal panelen en de grootte van de verwarming is geheel afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw garage. De elektrische verwarming in de garage kunt u inrichten zoals u dat wilt.

Het installeren van infrarood verwarming in de garage is niet ingewikkeld. Toch is er wel enige voorbereiding nodig. U bepaalt natuurlijk zelf waar u de garage kachel op infrarood wilt hebben. Bent u zelf handig en is boren geen probleem, dan kunt u de verwarming makkelijk zelf installeren. De panelen komen met een duidelijke handleiding. U kunt natuurlijk ook een erkend installatiebedrijf inhuren om de panelen te installeren. Hangt de elektrische radiator eenmaal goed in uw garage, dan hoeft u alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen. Binnen enkele minuten is het lekker warm in uw garage.

Vraag deskundig advies of een vrijblijvende offerte

Wilt u meer weten over verwarming voor de garage, dan kunt u contact opnemen met Wardenaar. Ook voor een vrijblijvende offerte staat dit erkende installatiebedrijf voor u klaar. Dit kan via een invulformulier op de website of via de mail. Bellen kan natuurlijk ook. Bent u in de buurt van Zwaagdijk, kom dan langs in onze showroom. Wij zijn gevestigd op de Perenmarkt 10b. De openingstijden vindt u op onze website.