Zakelijke verhuur aanvragen Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen Subsidie
NL | EN

Infrarood verwarming in serre

Infrarood verwarming serre

Een serre nodigt in de zomer uit om heerlijk te genieten van het zonnetje. In de winter kan deze aanbouw wat kil aanvoelen, zeker als deze niet direct met de woonkamer is verbonden, of niet op de centrale verwarming is aangesloten. Voor het verwarmen van de serre wilt u natuurlijk een efficiënte oplossing. Met infrarood verwarming in de serre heeft u deze oplossing gevonden.

Waarom kiest u voor infrarood serreverwarming?

U kunt een gaskachel voor de serre aanschaffen, maar dat is minder effectief dan dat u een infrarood heater voor in de serre plaats. Het voordeel van een infrarood verwarming in de serre is dat u op een hele zuinige manier een aangename temperatuur krijgt. De infraroodstraling is onschadelijk, maar heeft wel als eigenschap dat het snel opwarmt. Daardoor hoeft u de elektrische verwarming in de serre pas aan te zetten als u ook werkelijk in de serre gaat zitten. Hiermee bespaart u al een hoop kosten. De verwarming is reukloos, er wordt geen lucht verplaatst en bovendien wordt de lucht ook niet verwarmd. Hierdoor is er geen sprake van warmteverlies.

Energiezuinige en doeltreffende verwarming voor de serre

De infrarood verwarming voor de serre warmt gericht de voorwerpen of personen op die zich in de ruimte bevinden. Dat wil zeggen dat ook als de serre volledig van glas is en daardoor misschien minder goed geïsoleerd, de ruimte snel aangenaam aanvoelt. Heeft u meubels in de serre staan, dan dragen deze ook een steentje bij aan het op temperatuur houden van de ruimte. De meubels nemen de warmte van de infrarood kachel namelijk op en geven die vervolgens langzaam weer af. Zo zijn er nog meer voordelen. Tijdens het opwarmen van de infraroodpanelen verbruiken deze namelijk ook nog eens 35% minder energie dan een traditionele elektrische kachel. Bovendien ervaart u eerder een aangename temperatuur, waardoor u de verwarming ook minder hoog hoeft te zetten.

Hoe kan u de serre verwarmen?

Heeft u verbouwplannen en moet de serre nog gebouwd worden? U kunt dan overwegen om infrarood vloerverwarming aan te leggen. Deze dunne matten legt u op de vloer, waar u de uiteindelijke vloerbedekking overheen plaatst. Dit kan zowel laminaat als tegels zijn. Het hele vloeroppervlak wordt gelijkmatig verwarmd. Wilt u verwarming voor een kleine een serre dan zijn infrarood panelen ook een mooie oplossing. Dit zijn gladde panelen in verschillende kleuren. Deze kleuren kiest u uit op de stijl van uw interieur. Daarbij heeft u ook nog de optie te kiezen uit een infrarood paneel met een low glow of een no glow. Waarbij u dus wel of geen zachte rode gloed van de verwarming ziet als deze aanstaat.

Waar installeert u de serre infrarood verwarming

De infrarood vloerverwarming legt u uiteraard op de vloer. Maar bij de panelen in de serre heeft u verschillende mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld een serre met een dicht plafond? Dan hangt u de serre verwarming die elektrisch werkt aan het plafond op. Houd er wel rekening mee dat het bereik van de warmte van het plafondpaneel maximaal 3,5 meter bedraagt. Is het dak van glas en heeft u voldoende ruimte aan de wanden, dan hangt u de infraroodpanelen aan de muur. Om de temperatuur goed te regelen, maakt u gebruik van een thermostaat die u op de infraroodverwarming aansluit. Zo zet u automatisch op de gewenste tijd de verwarming aan ook weer uit. Dankzij de snelle opwarming van de infraroodverwarming, volstaat het om de verwarming een kwartier voordat u in de serre wilt zitten, aan te zetten.

Hoe installeer ik de infraroodverwarming in de serre?

Een infrarood heater voor in de serre wordt geleverd met ophangbeugels. Dus of u nu kiest voor installatie aan het plafond van de serre of aan de wand, dit is eenvoudig uit te voeren. De elektriciteitskabel wordt geleverd zonder stekker, zodat u het paneel eenvoudig op een van de elektrische punten in de serre kunt aansluiten. Wilt u infrarood vloerverwarming aanleggen dan is hier uiteraard wel wat meer voorbereiding voor nodig. De ondervloer moet vlak zijn, maar de verwarmingsmatten zijn dun. Er is dus geen sprake van een enorm hoogteverschil als u de definitieve vloerbedekking over de vloerverwarming legt. Bent u met een complete verbouwing van uw woonkamer bezig, dan is het zeker de overweging waard om de infrarood vloerverwarming niet alleen in de serre te leggen, maar ook in de woonkamer zelf.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag

Voor meer informatie over de verschillende oplossingen voor infrarood verwarming in de serre neemt u contact om met Wardenaar. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag uw vragen en geven u advies op het gebied van de verschillende soorten infraroodverwarming voor de serre en de manier van installeren.