Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Serre

Een serre nodigt in de zomer natuurlijk uit om heerlijk te genieten van het zonnetje. In de winter kan deze aanbouw echter een stuk kouder aanvoelen. Zeker als deze niet direct met de woonkamer is verbonden of niet op de centrale verwarming is aangesloten is de temperatuur niet altijd even aangenaam. Voor het verwarmen van de serre wilt u natuurlijk een efficiënte oplossing. Met infrarood verwarming voor de serre heeft u deze oplossing gevonden.

Waarom kiest u voor infrarood serreverwarming?

Het voordeel van een infrarood verwarming in de serre is dat u op een hele zuinige manier een aangename temperatuur krijgt. De infraroodstraling is onschadelijk en heeft als hanidge eigenschap dat het snel opwarmt. Daardoor hoeft u de elektrische verwarming in de serre pas aan te zetten als u ook werkelijk in de serre gaat zitten. Hiermee bespaart u uiteraard al een hoop kosten. Daarnaast is de verwarming reukloos en wordt er geen lucht verplaatst. Bovendien wordt de lucht ook niet verwarmd, waardoor er geen sprake is van warmteverlies.

Energiezuinige en doeltreffende verwarming voor de serre

De infrarood verwarming voor de serre warmt gericht de voorwerpen of personen op die zich in de ruimte bevinden. Ook als de serre volledig van glas is en daardoor misschien minder goed geïsoleerd, voelt de ruimte daardoor toch snel aangenaam aan. Heeft u meubels in de serre staan, dan dragen deze ook een steentje bij aan het op temperatuur houden van de ruimte. De meubels nemen de warmte van de infrarood kachel namelijk op en geven die vervolgens langzaam weer af. Zo zijn er nog meer voordelen. Tijdens het opwarmen van de infraroodpanelen verbruiken deze ook nog eens 35% minder energie dan een traditionele elektrische kachel. Bovendien ervaart u eerder een aangename temperatuur, waardoor u de verwarming ook minder hoog hoeft te zetten.

Hoe kunt u de serre het best verwarmen?

Heeft u verbouwplannen en moet de serre nog gebouwd worden? U kunt dan overwegen om infrarood vloerverwarming aan te leggen. Deze dunne matten legt u op de vloer, waar u de uiteindelijke vloerbedekking overheen plaatst. Dit kan zowel laminaat als tegels zijn. Het hele vloeroppervlak wordt gelijkmatig verwarmd. Wilt u verwarming voor een kleine een serre dan zijn infrarood panelen ook een mooie oplossing. Dit zijn gladde panelen in verschillende kleuren. Deze kleuren kiest u uit op de stijl van uw interieur. Daarbij heeft u ook nog de optie te kiezen uit een infrarood paneel met een low glow of een no glow. Waarbij u dus wel of geen zachte rode gloed van de verwarming ziet als deze aanstaat.

Waar installeert u de serre infrarood verwarming?

De vloerverwarming legt u uiteraard onder de vloer in uw serre. Bij de infrarood panelen in de serre heeft u verschillende mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld een serre met een dicht plafond? Dan hangt u de serre verwarming op een centraal punt aan het plafond op, zodat de gehele ruimte goed kan worden verwarmd. Houd er wel rekening mee dat het bereik van de warmte van het plafondpaneel maximaal 3,5 meter bedraagt. Is het dak van glas en heeft u voldoende ruimte aan de wanden, dan hangt u de infraroodpanelen aan de muur. Om de temperatuur goed te regelen, maakt u gebruik van een thermostaat die u op de infraroodverwarming aansluit. Zo zet u automatisch op het gewenste tijdstip de verwarming aan en ook weer uit. Dankzij de snelle opwarming van de infraroodverwarming, volstaat het om de verwarming een kwartier voordat u in de serre wilt zitten aan te zetten.

Hoe installeert u de infraroodverwarming in de serre?

Een infrarood heater voor in de serre wordt geleverd met ophangbeugels. Dus of u nu kiest voor installatie aan het plafond van de serre of aan de wand, dit is eenvoudig uit te voeren. De elektriciteitskabel wordt geleverd zonder stekker, zodat u het paneel eenvoudig op een van de elektrische punten in de serre kunt aansluiten. Wilt u infrarood vloerverwarming aanleggen dan is hier uiteraard wel wat meer voorbereiding voor nodig. De ondervloer moet vlak zijn, maar de verwarmingsmatten zijn dun. Er is dus geen sprake van een enorm hoogteverschil als u de definitieve vloerbedekking over de vloerverwarming legt. Bent u met een complete verbouwing van uw woonkamer bezig, dan is het zeker de overweging waard om de infrarood vloerverwarming niet alleen in de serre te leggen, maar ook in de woonkamer zelf.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag

Voor meer informatie over de verschillende oplossingen voor infrarood verwarming in de serre neemt u contact om met Wardenaar. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag uw vragen en geven u advies op het gebied van de verschillende soorten infraroodverwarming voor de serre en de manier van installeren.