Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Schuur

Een warme schuur is niet altijd noodzakelijk. Voor het pakken van een fiets of een stuk gereedschap hoeft de ruimte niet altijd verwarmd te zijn. Maar als u een middag in de schuur doorbrengt om een klusje op te knappen, kan het aangenaam zijn als de schuur verwarmd is. Dit lost u eenvoudig op met infrarood verwarming in de schuur.

Het voordeel van infraroodverwarming in de schuur

De schuur staat vaak los van het huis, iets verderop in de tuin. Dat betekent dat er meestal geen aansluiting met de centrale verwarming is. Bovendien zijn schuren over het algemeen niet geïsoleerd. Het verwarmen van een schuur kan daardoor lastig zijn als u dat op de traditionele manier wilt doen, bijvoorbeeld met een gewone elektrische kachel. Gebruikt u een gasgestookte of elektrische infrarood verwarming in de schuur, dan weet u zeker dat u energiezuinige verwarming voor de schuur heeft. En dat u snel uw schuur opwarmt. Ook als uw schuur minder goed geïsoleerd is. Dat heeft te maken met twee factoren. Ten eerste warmt de infrarood heater voor de schuur heel gericht op. De lucht wordt niet verwarmd, maar alleen de plek waar u zelf staat of bezig bent. Bovendien warmt de heater in de schuur heel snel op. Daardoor bespaart u een hoop energie vergeleken met een traditionele kachel.

U heeft dus niet alleen het voordeel van een hele snelle opwarming, maar ook nog eens een energiezuinige verwarming. Dit maakt dat u goedkoop de schuur kunt verwarmen.

Welke soorten schuur kachels op infrarood zijn er?

Wilt u de schuur verwarmen op gas of elektriciteit, dan is de infrarood verwarming voor in de schuur een prima alternatief. U heeft daarbij keuze uit verschillende opties. Want ook als u de schuur nieuw bouwt, kunt u al rekening houden met de installatie van een schuur kachel op infrarood. Kies bijvoorbeeld voor elektrische vloerverwarming voor de schuur. Dit is in de vorm van warmtematten die het hele vloeroppervlak gelijkmatig van warmte voorzien. Het is een goede oplossing als u in de winter langere tijd in de schuur bent om aan uw hobby te werken.

Bent u voor kortere tijd in de schuur aan het werk, maar wilt u toch direct de schuur op een aangename temperatuur hebben? Bijvoorbeeld bij uw werkbank? Dan kunt u ook een infrarood paneel in de schuur installeren. Deze hangt u bijvoorbeeld boven uw werkbank, of aan de muur ernaast. Op deze manier ervaart u rechtstreeks de warmte van de schuurkachel op infrarood.

Kunt u zelf de infrarood kachel voor in de schuur installeren?

Het gemak van de schuur verwarmen met infrarood zit hem niet alleen in het feit dat u een zuinige kachel voor in de schuur heeft. Het is ook nog eens een manier van verwarmen die u zelf kunt installeren. Dat betekent dat u er alleen voor hoeft te zorgen dat u de ruimte heeft om het infrarood paneel in de schuur op te hangen. En dat u voor de elektrische variant een aansluitpunt beschikbaar heeft waar u de heater op kunt aansluiten. De infrarood panelen worden met een lange elektriciteitskabel geleverd. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het infraroodpaneel aan het plafond te hangen. Kiest u voor infrarood elektrische vloerverwarming en bent u handig, dan legt u dit type infrarood verwarming zelf aan. Maar het is ook mogelijk om dit door een vakman te laten doen.

Waar let u op als u de schuur wilt verwarmen?

Ten eerste is het belangrijk dat uw schuur aangesloten is het op het elektriciteitsnetwerk als u kiest voor de elektrische variant. Daarnaast is ook de grootte van de schuur bepalend voor de capaciteit van het infrarood paneel dat u kiest. Tevens is de plaats waar u de heater ophangt van belang. Hangt u deze aan het plafond, dan is bij bepaalde modellen de maximale afstand om te verwarmen 3,5 meter. Houd hier dus rekening mee als u bijvoorbeeld een puntdak in uw schuur heeft. Werkt u met water in uw schuur? Dan kiest u voor een infraroodpaneel dat spatwaterdicht is.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag

Wilt u weten wat voor uw schuur de meest energiezuinige verwarming is? Neem dan contact op met Wardenaar. Wij informeren u over de verschillende mogelijkheden en adviseren u over een passende oplossing voor uw schuur. Tevens beantwoorden wij graag uw vragen zodat u de juiste keuzes kunt maken bij de aankoop van uw infrarood verwarming in de schuur.