Onderhoud aanvragen Offerte aanvragen
Subsidie bedrijven Energiebesparingsplicht
NL | EN

Plafond

Met infraroodverwarming kunt u uw woning efficiënt en energiezuinig verwarmen. Maar waar kiest u voor als u infraroodverwarming gaat aanschaffen? Een veelgehoorde oplossing is dat u de infraroodverwarming aan het plafond bevestigt. Wij vertellen u graag waarom dit een rendabele en duurzame oplossing is.

Waarom kiest u voor infrarood plafond verwarming

Met infrarood verwarming warmt u de gewenste ruimte op een energie efficiënte manier op. U warmt namelijk heel gericht voorwerpen óf personen in de nabije omgeving van het verwarmingspaneel op. Als u infrarood verwarming aan het plafond installeert, profiteert u optimaal van het vermogen van deze elektrische plafondverwarming. Op een hoogte tussen tweeënhalve en drie meter komt de stralingswarmte namelijk het beste tot zijn recht. De meeste standaard woonruimtes zijn niet hoger dan drie meter. Een ir paneel in het plafond is hiermee dus een hele geschikte manier om een woning te verwarmen.

De voordelen van infrarood in het plafond

Met plafond verwarmingspanelen bespaart u aanzienlijk in de energiekosten. Dat komt onder andere doordat de opwarmingstijd van een infraroodverwarming kort is. De verwarming zet u dus pas aan op het moment dat u de ruimte ook werkelijk binnenkomt. U bent vrij om de plaats te bepalen waar de panelen hangen. Daarbij bent u dus niet gebonden aan de ruimte die u aan de muren heeft. Ook meubels hoeven niet verplaatst te worden als u de panelen aan het plafond hangt. Bovendien heeft u optimaal resultaat van de warmteafgifte.

Een rendabele oplossing voor uw woning

Vergeleken met andere manieren van elektrisch verwarmen, is infrarood verwarming voor het plafond een energiezuinige oplossing. De ruimte wordt sneller opgewarmd doordat u niet de lucht verwarmt. U verwarmt de voorwerpen of personen die zich in de directe omgeving van de infraroodverwarming in het plafond bevinden. Dat wil zeggen dat u zelf eerder een behaaglijk gevoel heeft en daardoor de verwarming minder hoog hoeft te zetten of minder lang aan hoeft te houden. Daarnaast zal bijvoorbeeld de bank de warmte opnemen en weer uitstralen wat ook bijdraagt aan een hogere temperatuur in de kamer. Op deze manier kunt u energie besparen. Zelfs als u het infrarood paneel voor het plafond gebruikt als aanvullende verwarming bij uw centrale verwarming.

Infrarood verwarming aan het plafond óf toch de muur?

Door de infrarood verwarming aan het plafond te bevestigen wordt de ruimte energie efficiënter verwarmt. De beste plek om het paneel te plaatsen is daarom aan het plafond. De stralen hebben hierdoor het grootste bereik. Daarnaast worden ook infrarood verwarming panelen warm. Als ze aan het plafond hangen loopt u niet het risico dat u deze per ongeluk aanraakt.

Waar kunt u infrarood plafondverwarming plaatsen?

In principe kunt u infraroodverwarming voor het plafond overal plaatsen waar u een elektriciteitsaansluiting heeft. Dat maakt dat u met deze manier van verwarmen veel mogelijkheden heeft. Dus of u nu op zoek bent naar een aanvullende óf op zichzelf staande verwarming in de woonkamer, slaapkamer of badkamer, u lost dit op met plafond verwarmingspanelen. Houd bij het ir-paneel in het plafond van de slaapkamer wel rekening met het feit dat het paneel niet direct boven het hoofdeinde hangt.

Niet alleen uw woning verwarmt u met infrarood plafondverwarming. Oók bijgebouwen als de serre of de schuur, waar vaak geen aansluiting is voor centrale verwarming, kunt u hiermee eenvoudig verwarmen. Bent u op zoek naar een energiezuinige oplossing om uw kantoorruimte te verwarmen? Dan zijn ook hier infrarood plafond verwarmingspanelen een geschikte oplossing.

Hoe bevestigt u plafond infrarood verwarming?

De infrarood panelen kunnen op verschillende manieren aan het plafond bevestigd worden. De montage is onder andere afhankelijk van het soort plafond dat u heeft en of u bijvoorbeeld gaat verbouwen. Bij het verbouwen kunt u de plafond verwarmingspanelen direct laten inbouwen. Heeft u in uw woning geen mogelijkheden om de verwarming in te bouwen? Dat is geen probleem! U kunt de panelen ook met een ketting aan het plafond bevestigen. De warmtepanelen voor het plafond zijn in verschillende kleuren leverbaar, zodat u deze kunt afstemmen op de kleur van uw interieur of de kleur van uw plafond. Daarnaast heeft u de keuze uit infrarood verwarming voor het plafond met verlichting, waarbij u de warme rode gloed kunt zien óf infrarood plafondverwarming zonder gloed.

De beste infrarood plafond verwarming vindt u bij Wardenaar

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden van infrarood verwarming in het plafond zijn? Neem dan contact op met Wardenaar. Wij geven u graag advies en beantwoorden al uw vragen.